Szarlotka z ziarnami konopi
- Opublikowano: 10-06-18
- Poprawiono: 09-10-23
- Autor: Alexandra Ribola
Jabłka smakują zarówno jesienią jak i latem. Dlatego przygotowaliśmy tę zdrową odmianę typowego "soczystego przysmaku", którego ciasto jest zrobione z ziarna konopi.
Składniki
Instrukcje
Wypracuj ciasto z łuskanych ziaren konopi, mąki gryczanej, cukru, proszku do pieczenia i twarogu i umieść je w formie do pieczenia.
Przygotowanie nadzienia:
Wymieszaj 1 jabłko z tofu i cukrem. Zetrzij pozostałe 4 jabłka i dodaj około 2/3 do masy z tofu. Dodaj masę na wierzch ciasta i posyp ciasto resztą startych jabłek i cynamonu.
Pieczemy na 40 minut w przedgrzanym piekarniku na 175 °C na środkowej pozycji.
lub opublikuj jako gość
Bądź pierwszym komentującym.