Młode konopie - królowa wśród zielonych produktów spożywczych
- Opublikowano: 04-12-17
- Poprawiono: 10-05-21
- Autor: Alexandra Ribola
Wszyscy już znamy młody jęczmień, chlorellę, spirulinę, ale niewielu zna młode konopie. To nowość, która z przeglądem wsunie znajome zielone produkty spożywcze do kieszeni. Czym? W czym są tak wyjątkowe?
Młode konopie vs. chlorella, młody jęczmień, spirulina
- zawierają więcej chlorofilu
- mają więcej błonnika
- pochodzą i produkują się w Republice Czeskiej (młody jęczmień pochodzi głównie z USA i chlorella z Chin lub Tajwanu)
- dodatkowo zawierają CBDa - kwas kannabidiolowy
Młode konopie – jak się produkują?
Młode konopie (Cannabis Sativa) są zbierane w czasie, gdy roślina jeszcze nie zaczęła kwitnąć. Następnie się suszą, siekają, mielą i przesiewają na drobny proszek. Zawierają liść i młodą łodygę bez nasion i kwiatów.
Skład młodych konopi
Młode konopie zawierają chlorofil, terpeny, olejek eteryczny i witaminy. Kannabinoidy są reprezentowane w mniejszym stopniu, większość CBD i CBD. Inne kannabinoidy poniżej granic mierzalności.
Kolor i smak młodych konopi
Smak jest wyrazisty i lekko słodki i to dzięki terpenom i chlorofilowi. Kolor jest jasnozielony.
Zastosowanie młodych konopi
Młode konopie można stosować w smoothie, świeżych sokach z owoców i warzyw. Nadają się również do jogurtu, müsli ...
Lub po prostu rozmieszać w wodzie i pić.
Kiedy jest dobrze sięgnąć po młodych konopi?
- dla wsparcia odporności
- do odzyskiwania i regeneracji
- dla detoksykacji i oczyszczania ciała
- aby ożywić naturalne procesy w ciele
- dla dobrego trawienia
- do suplementacji witamin zimą
lub opublikuj jako gość
Bądź pierwszym komentującym.