Hlavní informace
 Napisz komentarz

Wszyscy już znamy młody jęczmień, chlorellę, spirulinę, ale niewielu zna młode konopie. To nowość, która z przeglądem wsunie znajome zielone produkty spożywcze do kieszeni. Czym? W czym są tak wyjątkowe?

 

Młode konopie vs. chlorella, młody jęczmień, spirulina

Młode konopie

  • zawierają więcej chlorofilu
  • mają więcej błonnika
  • pochodzą i produkują się w Republice Czeskiej (młody jęczmień pochodzi głównie z USA i chlorella z Chin lub Tajwanu)
  • dodatkowo zawierają CBDa - kwas kannabidiolowy 

Młode konopie – jak się produkują?

Młode konopie (Cannabis Sativa) są zbierane w czasie, gdy roślina jeszcze nie zaczęła kwitnąć. Następnie się suszą, siekają, mielą i przesiewają na drobny proszek. Zawierają liść i młodą łodygę bez nasion i kwiatów.

Skład młodych konopi

Młode konopie  zawierają chlorofil, terpeny, olejek eteryczny i witaminy. Kannabinoidy są reprezentowane w mniejszym stopniu, większość CBD i CBD. Inne kannabinoidy poniżej granic mierzalności.

Kolor i smak młodych konopi

Smak jest wyrazisty i lekko słodki i to dzięki terpenom i chlorofilowi. Kolor jest jasnozielony.

Zastosowanie młodych konopi

Młode konopie można stosować w smoothie, świeżych sokach z owoców i warzyw. Nadają się również do jogurtu, müsli ...

Lub po prostu rozmieszać w wodzie i pić.

Kiedy jest dobrze sięgnąć po młodych konopi?

  • dla wsparcia odporności
  • do odzyskiwania i regeneracji
  • dla detoksykacji i oczyszczania ciała
  • aby ożywić naturalne procesy w ciele
  • dla dobrego trawienia
  • do suplementacji witamin zimą

 

Powiedz coś tutaj...
lub opublikuj jako gość
Ładowanie komentarza... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Bądź pierwszym komentującym.