Konopi w kuchni
- Opublikowano: 17-08-17
- Poprawiono: 12-05-21
- Autor: Alexandra Ribola
W parze ze zwiększonym zainteresowaniem zdrowej żywności jest również wzrasta zainteresowanie konopi. Ta niezwykła roślina, dość powszechnie stosowany przez wiele pokoleń naszych przodków, przeżywa dziś swój powrót do czeskich gospodarstw domowych.
Właściwości konopi
Jego zastosowanie jest bardzo szeroki - dotyczy między innymi w budownictwie, przemyśle tekstylnym, przemyśle kosmetycznym, opieki zdrowotnej, a także może bezpiecznie włączyć do naszej diety..
Konopie ma tę właściwość, że może być stosowany w całej roślinie. Żywność jest jednak wykorzystywane głównie ziarno konopi. Te małe nasiona zawierają koktajl wielu substancji korzystnych dla naszego organizmu. To sprawia, że konopie okrzyknięty panaceum, gdyż jej zużycie pomaga poprawić funkcjonowanie całego organizmu. Nie na darmo była marihuana wielkopostny posiłek, a zawiera on wszystko, co ludzkie potrzeby ciała.
Ziarno konopi
W szczególności, źródło nasion konopi łatwo przyswajalnego białka i tłuszczu. Zawiera on wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów. Nasiona konopi jest wyjątkowa zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega 6, odpowiednio. ich stosunek. Idealny stosunek tych kwasów w ludzkim organizmie wynosi 3-5: 1 Konopi jest stosunek 3: 1 Nasiona konopi zawiera ponadto szereg witamin i minerałów.
nasiona konopi jest idealną częścią zdrowej zbilansowanej diety. Nadaje się do codziennej konsumpcji.
Nasiona konopi w kuchni mogą korzystać na kilka sposobów. Pierwszym z nich jest leczone surowy nasion konopi, który zawiera wszystkie wyżej wymienione substancje. Jego skóra jędrniejsza, jednak wiele osób komplikuje jego stosowanie. Dlatego właściwe jest, aby używać go głównie w cieście na chleb lub naleśniki, dodać do jogurtu i tym podobne. W tych mieszanin, lekko zmiękczona, ale należy uważać, że skóra staje się jędrniejsza i będą chrupiące. Ryżowego nasion jest zdolnych do kiełkowania.
Odmiany konopi CBD medycznej o zrównoważonej zawartości 2 głównych kannabinoidów hodowane do celów ...
Najlepsze źródło kwasów Omega 3 i 6, bogate w witaminy i minerały, kompleksowe żywienie (dla ciała i ...
Wysoka zawartość kwasów omega 3, 6 i 9, błonnika, minerałów i witamin, źródło energii i białka. Wzmacnia ...
Bardzo popularne są łuskane nasiona konopi, które są pozbawione sztywnej skorupy. I łuskane nasiona są odżywczo wartościowe, a ich stosowanie jest w zasadzie nieograniczona. Można je dodawać do niczego w zasadzie: smarowania, farszów, sosów, potraw pikantnych do dolewania i słodkie do musli. Jest możliwe, aby zrzucić je na formę do pieczenia. Doskonałe są suche pieczone z sezamem. Mieszanina ta może być stosowana do posypywania np. Rusztu warzyw, ryżu lub spożywane same jako przekąskę.
Nasiona konopi nadają się w zasadzie dla każdego. Dla dzieci, wegan i wegetarian, kobiet w ciąży i osób starszych. Pomagają organizmowi człowieka oprzeć zewnętrznych negatywnych skutków - ich spożycie wspomaga układ odpornościowy, poprawia trawienie, pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi, pomaga w walce z otyłością. Dostarczenie organizmowi substancji, które mogą być w posiadaniu każdej diety, czy to tylko niektóre z diet odchudzających, wegetariańskie lub wegańskie, panienko.
Dla których ziarno konopi odpowiedni?
Nasiona konopi nadają się w zasadzie dla każdego. Dla dzieci, wegan i wegetarian, kobiet w ciąży i osób starszych. Pomagają organizmowi człowieka oprzeć zewnętrznych negatywnych skutków - ich spożycie wspomaga układ odpornościowy, poprawia trawienie, pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi, pomaga w walce z otyłością. Dostarczenie organizmowi substancji, które mogą być w posiadaniu każdej diety, czy to tylko niektóre z diet odchudzających, wegetariańskie lub wegańskie, panienko.
Olej konopný
Oprócz nasion jest bardzo popularny olej konopny, który jest wciśnięty z nasion. Ocenia się, między innymi. Ponadto, dzięki zawartości wspomnianego wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega 6. Jak już wspomniano, ich stosunek w oleju konopnego, jest idealna dla ludzkiego ciała. Dla porównania, na przykład olej słonecznikowy ma stosunek 71: 1, oliwę z oliwek, 9: 1 oleju lnianego i 1: 4
Olej konopny jest szczególnie odpowiedni do zimno. Można go stosować do sałatek, makaronów, doskonała posypuje na chleb.
Organiczny najwyższej jakości olej konopny, tłoczony na zimno z nasion konopi czeskich. Najlepszy olej ...
Organiczny najwyższej jakości olej konopny, tłoczony na zimno z nasion konopi czeskich. Najlepszy olej ...
Bialko konopi
Ale mniej znany jest białko konopi. Ten produkt jest droga do kuchni po prostu patrząc. Drobny proszek wytwarza się z wyprasek pozostałych po wytłoczeniu oleju konopnego. Białko konopi jest poszukiwany w szczególności sportowców, nadaje się i Diety i kuracje detoksykacyjne. Stymuluje wzrost mięśni, daje energię i oczyścić organizm. Jest to produkt naturalny, 100%. Stosowany jest głównie do przygotowywania koktajli. Ale może również dodać do owsianki, jogurty i tym podobne.
Białko konopne z kolagenem o smaku kakao/banana. Regeneracja, uzupełnienie energii, uroda, elastyczność ...
Drobno zmielone proteiny konopne z dodatkiem kakao i banana poddane procesowi obróbki w niskiej ...
Drobno zmielone proteiny konopne z dodatkiem kokosa i ananasa poddane procesowi obróbki w niskiej ...
lub opublikuj jako gość
Bądź pierwszym komentującym.